hétfő, október 04, 2010

Bölcsöde első nap

Az óvodai beiratkozásnál Eriket eltanácsolták, mert túl kicsi. Korára és súlyára nézve egyaránt. Jó tanácsként mondották, hogy tartsuk még egy évet vissza.
A családi kupaktanács összeült és egyet értettünk abban, hogy nem lenne jó, ha nála sokkal idősebbekkel járna egy csoportban. A korát nézve sajnos pont úgy van, ha egy hónappal később születik, már csak bölcsibe mehetett volna, az oviban így meg pont Ő lenne a csoportban a legkisebb. Jobb vissza tartani még egy évet és akkor már jövőre a legidősebb lesz.
Kikérdeztem egy óvónő barátnőmet. Aki szó szerint azt mondta, hogy vegyes csoportban nem okozna gondot az ilyen korkülönbség, mert ott megoszlik az életkor, de azonos kórúak közt, ez igenis gondot okozhat, tehát jobb Neki, ha nem megy, mert főként testnevlés és mozgásos feladatoknál ledarálják, ami később okozhat magatartásbeli gondokat.

Így nagyon fájó pénztárcával, úgy döntöttem, hogy Erik idén is megússza a nagyobb közösséget. Viszont gyerekekre szüksége van, látom rajta, hogy az elmúlt egy évben már megunta az itthon létet. Nagyon kedves barátaimnak magánbölcsődéje és napközije van, oda fog járni egyenlőre heti két napot, angolos napokon.

A mai napon meg is ejtettük a beszoktatást :)
9-re mentünk, bent hagytam Eriket és kimentem a pulthoz beszélgetni. Néha kikiabált, hogy anyuci hol vagy, de mindig elterelték a figyelmét. Utána ment a többiekkel tízóraizni, egyszer- kétszer még szólított, de evett a többiekkel és ivott szépen. Majd be is ment vissza a csoportszobába. Mondtam, hogy nekem dolgom lenne, itt hagynám, nem megyek messzire, szóljanak ha gond van. Bementem, mondtam a kispasinak, hogy itt hagyom, de nem sokára jövök.

Több mint másfél órát voltam oda és egy kis telefont se kaptam :) egy egészen kicsit se. Mikor visszamentem épp mentek ki az udvarra játszani és jött a délutános napközis gondozó.

A délelőttös oda jött és elmesélte, hogy Erik nagyon jól vette az akadályt, bárcsak minden gyerek ilyen lenne. Szót fogad és csinálja amit a többiek, nagyon kiegyensúlyozott módon viselkedett. Mindezt úgy, hogy ilyenkor angoltanár nevelő van Velük, aki csak angolul beszél hozzájuk. Nem szokatlan Neki a nyelv használata, de azért nem számítottam rá, hogy ennyire jól veszi a dolgot. Amin meglepődtem, hogy jóval több mindent ért és csinál meg mint én gondoltam. :) A 40 perces angol foglalkozás alatt aktív volt, ismételte a szavakat és válaszolt is ha kérdezték (magyarul) :) Az alkotó munkában is részt vett, szívesen rajzolt és ragasztott faleveleket. Játszott a gyerekekkel és a gyerekek is Vele, egyszóval be- és elfogadták. A vezetővel ma ki választották a szekrényét és jelet is választhatott magának, a katicát választotta, Bogyó és Babóca mániában úszunk manapság.

..........és íme az első alkotás, ami ma készült :) Nekem nagyon tetszik és annyira büszke vagyok!

8 megjegyzés:

  1. Gratulálok!!! Nagyon ügyes! Le a kalappal előtte, hogy ilyen jól boldogult már első nap!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok.Úgy tűnik, megérett Erik a bölcsibe? Így biztosan nyugodtabb leszel, mint az első beszoktatásnál!

    Az alkotás pedig nagyon szuper!
    Sok puszi!

    VálaszTörlés
  3. No hurrá!!!!! Ügyes a kispasi!

    Mi pl. vegyes csoportba járunk, és most nagyon örülök neki. A nagyok felkarolták a "kicsiket", vigyáznak rájuk. A kicsik utánozzák a nagyokat, szépen ülnek a foglalkozások alatt és figyelnek. De nagynak lenni si tökjó! Felelősségre, odafigyelésre tanít. Egyik anyuka mesélte, akinek ide járt a nagyobbik fia is (kisebbik most is itt van). A nagyfiú most elsős. Hazajöna suliból, csupakosz, kiszakadt térdű nadrággal. Megkérdezte anyuka mi történt, mire a fiúcska: "Hát tudod, minket arra tanítottak, hogy a kicsikre vigyázni kell, node ezek a harmadikosok!!!!".... no igen. Szóval odafigyelésre nevel!

    VálaszTörlés
  4. Hahó! Hogy vagytok?Milyen a bölcsi?

    VálaszTörlés
  5. Köszi a meghívást! Itt vagyunk!!!

    VálaszTörlés
  6. Szilvi!
    Én is be tudok lépni hozzád!
    Jó a meghívó!
    Köszi!
    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyes! És méltán lehetsz büszke, igazi műalkotás!!!! :)

    VálaszTörlés
  8. Hogz vagytok?Rég nem irtál magatokról!

    VálaszTörlés