kedd, szeptember 01, 2009

Mai napi be és elszólások :-)

Van Nekem egy nagyon kedves Barátnőm Brigi, ahogy a fiam mondja Bidzsi. Tőle és a férjétől rendszeresen kapunk paradicsomot. Mondom is Babinak mikor esszük, hogy ezt Brigi és Andris küldte. Azóta ha paradicsom kerül a házba, akkor Erik hangosan kiabálva üdvözli: "Bidzsi, Bidzsi"
Ma a boltban vettem ketchupot. Mikor hazaértünk kikapta a szatyorból, elkezdte ölelgetni a piros dobozt és közölte "Bidzsi, Bidzsi". Annyira örült Neki, hogy egyedül a saját lábán cipelte fel :-) Egyszer elesett vele, de nem adta oda, azt mondta "Babáé" és bizony felcipelte.

Ma reggel mutogatja az Apjának az üres cumisüveget, hogy megette a tápszert. Ilyenkor az Apja megkérdezi, hogy hova lett a tátá, mindig mondja is, hogy "poca" meg mutatja is a pocakját. Ma reggel rá mutat a pocakjára és közli "garázs"

Reggel összeszidtam a pasit, mert nem szól ha bekakilt. Nem volt nagy szidás, csak mondtam Neki, hogy a bölcsis néni nem fogja minden gyerek pelenkáját szagolgatni, hogy büdi-e, hanem oda kell menni és szólni. Délután szigeteltem az ablakokat, mikor is odaáll a létra alá felnéz és közli: "büdi Babi"

Szótár:
paripa = pacipa (gyí paci paripa mondóka után szabadon)
párnacsata= pácapa
lábim= hábi

Amit pedig a legjobban kedvelek!
Eddig mamának és papának hívott bennünket, ebből lett a mami és papi. Ezután következett az anu és apu.
De! Most már anucinak és apucinak hív bennünket. Ha nagyon kedves akar lenni akkor pedig Anucipici és Apucipici. Na meg ha még jó kedve is van akkor tovább tudja ragozni :-) Anucipicipíí és Apucipicipíí.
(Na! Ennek álljon ellen valaki és nevelje meg a huncutját! :-))

2 megjegyzés:

  1. Jaj de cuki!!!!!
    Elolvadtam a paradicsomos sztorin!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon édes dumák!
    Elhiszem, hogy nem tudsz ellenállni, én sem tudnék!!! :-))))))))))))

    VálaszTörlés