kedd, szeptember 15, 2009

Bölcsi: második nap

Hát tegnap délután, annak ellenére, hogy Eriken nem látszott semmi, a délután alvásból 1 óra múlva (3 helyett) visítva ébredt. Hajtogatta, hogy Anuci, Apuci, ajajaja, bocsá, bocsá! (bocsánat)
Rendesen megijedtem, nem is tudtam megvigasztalni, el kellett vinni biciklizni. Azt hittem ma reggelre beteg is lesz a nagy bánatban, annak ellenére, hogy a bölcsiben semmi nem látszott rajt.

Ennek ellenére, mikor ma beértünk, nagy vidáman szaladgált és játszott. Ismerkedett a gyerekekkel, egészen érdekes módon. Csak a sírós és szomorú picikhez megy oda. Az egyik elkezedett csapkodni mikor oda ment hozzá, Őt otthagyta majd lehajolt a másikhoz és mondta neki szíjja, erre mosoly volt a válasz, megsimizte, mire jött a kis csapkódos, hogy Ő is kér simit, kapott is :-) aztán Erik tova vonult.

Motorozott, szaladgált, homokozott, Rózsával énekeltek, koszorút készítettek. Már tízóraizott is a többiekkel, egyszerűen utánozta őket, nagyon ügyesen. ( Mondjuk, én kiakadtam mint a délibusz, a tízórai, cukrosvíz egy kis citromlével, elvileg limonádé a neve. Szóval a gyerek itthon reggelizik és a tízórai gyümölcsléjét megkapja a kapu előtt, mikor bemegyünk, mert az én gyerekem ennyitől simán éhen hal ebédig.) Bevittük a cipőt és a papucsot, bepakoltunk a kisszekrényébe. Aztán jött a hidegzuhany, nem jó a kék törölköző, mert egyen fehér kell, hogy jól nézzen ki a törölközőtartón, nem jó fehér fésű, mert még nem tudják milyen, de más és egyen kell. Könyörgöm ez nem egy katolikus lány iskola, hanem egy bölcsi. :-( Ráadásul minek fésű egy majdnem kopasz kisfiúnak??? Ok tudom be kell állni a sorba, de nem túlzás ez egy kicsit 2 éves korban?

Egyébként minden jó és szép, a gondozók nagyon kedvesek, maximálisan a gyerekek érdekeit nézik. Igyekeznek mindenben követni a protokollt, de tudják rugalmasan is kezelni, kivéve törölköző színe :-)

.............. és majdnem lemaradt a legfontosabb infó, Erik az egy óra játék után nem akart haza jönni, Ő még maradni akart volna. Sajnos nem engedték, azt mondták tartsuk be a fokozatosságot.

Holnap 3/4 8-ra megyünk és Erik ott fog reggelizni :-)

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól haladtok, nagyon édes Erik, hogy vigasztalja a szomorúakat! A tízórai elég érdekes...

    VálaszTörlés
  2. Tízórai..no comment. az oviba is reggeli van és ebéd. Tízóraira gyümölcs ha mi anyukák viszünk. Rendesek a szülőtárasak mindig viszünk pár kilót....
    Fésű? ezt még nem is hallottam. Mikre van idejük? fésülködni....
    Na a lényeg, hogy megy minden mint a karikacsapás!!! Ez a legfontosabb!! Puszi a nagyfiúnak!

    VálaszTörlés
  3. Szilvi!
    Szerintem nagyon ügyesen haladtok, nagyon jó jel, hogy Erik már nem is akart hazajönni!
    Hát igen, ez a tízórai, fésű és törülköző téma meglepő.

    VálaszTörlés