kedd, június 09, 2009

Kék pléd delfinnel, piros péld kutyával

Csengebaba írta...

Hihihi! És ezt majd csak cifrázni fogja! Ne anya smizzen, apa ne nyúljon hozzá a hajamhoz, a sapimhoz! Ma épp nem szeretem a tökfőzeléket.... Szóval lassan de biztosan gatyát kössük fel, mert még csak most jön a rémeskétéves dackorszak java!

Erről a bejegyzésről jutott eszembe :-)
Eriknek van két plédje, egy tengerkék amin delfinek úszkálnak és egy piros amin a százegy kiskutya négy tagja ücsörög.
Eddig nem volt semmi gond, én válogattam ki, mikor mivel van betakarva a fiatalúr. Ha meleg van vékony piros kutyákkal, ha hideg van vastag kék delfinekkel.
Történt pár napja, hogy minden logikát mellőzve a gyermek ugatva jelezte, hogy nem az általa kívánt takaróval takartam be. Meglepetésemben gyorsan lecseréltem a plédet a kölykön, aki megelégedve, négy perc múlva aludt is.
Elkönyveltem, hogy ezentúl ez a takaró kell Neki. Erre másnap este megy a nyafogás, nem alszik, felkel, balettozik az ágyban. Egy idő után, csak rámordultam, hogy dobja be a szunyát, mert maminak ketyeg a szabija.
Erre szemrehányóan rám néz, eldobja a kutyákat és magára rángatja a delfineket (azok hangját nem tudja utánozni). Tekintetében benne volt a mélyreható tanulmányozás! Mi az, hogy még ezt is szerencsétlen gyermeknek kell önállóan megoldani? :-)
Úgyhogy kb. öt napja, kívánság takarózás folyik mifelénk, időjárástól független formában.


7 megjegyzés:

  1. Jaj, ez a takaró mánia nálunk is van! Hiába van most fullasztó meleg, Bálint csak a paplanjával hajlandó takarózni, ha nem azt kapja időjárási okokból, akkor nagy baj van! :-)))))))))))
    Ez a mamának ketyeg a szabija nagyon tetszett! :-)))))))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kópé Erik! De sebaj, lesz ez még így se, mindjárt kétéves lesz... Akkor lesz ám nemulass... :-D Sárika is két takaró közül válogat már 2 hónapja és még én sem jöttem rá a logikájára, hogy mikor mi alapján kell neki a vastag vagy a vékony...

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen, de cuki lehet, ahogy "balettozik" mert nem érted, mit szeretne.:-) Nem mondod, hogy a delfineket nem tudja utánozni? ;-)))Nem is értem, miért?!

    Na, legalább nálunk ebből nincs gond...(nem bírja a takarót)

    VálaszTörlés
  4. Ez tipikusan a "sapka van a nyuszin- nincs rajta sapka" esete. :))))
    Nagyon édes!!!!!

    Csatlakozom Nórihoz, nálunk ebből nincs probléma mert rühelli a takarót....

    Egyébként tök jól csinálod, azt írják az "okosok" hogy a kettőből választás lehetőségét fell kell nekik ajánlni!

    VálaszTörlés
  5. Ági: de tényleg hatásos a kettő közül választás. Ha "Mit kérsz"-re csak értelmetlen nyafi,őő-zés a válasz, de ha kettőt ajánlok nyugodtan választ!

    VálaszTörlés
  6. Szép ez a háttér,nagyon ötletes!
    Erik meg egy kis huncut!!

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen!

    Azóta 3-ra bővült a repertoár, időnként az én barna oroszlános plédem is lenyúlja :-)

    VálaszTörlés