hétfő, május 11, 2009

Szösszenetek a régi naplóból 3.

augusztus 17.

Mostanság jöttem rá

Mindent elér: új technikákat fejlesztett Erik, így mindent elér amit csak akar, én meg tépem a hajamNagy mosoly.
1. Apa számítógépes székét elhúzza az asztaltól, odatolja a TV-hez és felmászik rá. Eléri a hangfalakat és a TV tetejére rejtett kincseket.
2. A fürdőben a lavort megfordítja és a tetjére állva hajigál mindent a fürdővizembe.
3. A festékes kisvödör (amibe a zoknikáit tartom) jó a kis TV és a pelenkázó lepakolásához.
4. Rejtő Jenő Piszkos Fred gyüjteménye alkalmas a könyves polc lepakolására, ha tunád milyen hasznos, hogy ilyen sokat írt és össze gyűjetve mekkora lesz tőle egy apró kölyök, biztosan örülne.
5. A legfurcsább tudomány nagyon multaságos. Mostanság, ha nagyon koncentrál valamire kint felejti a nyelvét és szalad is tovább. Nagyon félek, hogy el harapja ha megbotlik, ezért mindig rászólok: " A nyelved húzd be!" Igen ám, de eleinte nem értette, hogy mit is kell csinálni, ezért oda mentem és az ujjammal vissza nyomtam a nyelvét a szájába. Ezt elég sokszor el ismételtük, mire az én szememfénye rájött, hogy a nyelvének a szájában a helye. A gyokrlat most úgy néz ki: ha rászolok, akkor megtorpan, odanyúl a szájához, vissza nyomja a nyelvét a kis kezével és szalad továbbKacsintó

október 10.

Zanzásítva

Sziasztok!
Először is bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztünk mostanság, de nagyon elfoglaltak vagyunk. Ezért most megpróbálom gyorsan egybe szedni mik történtek velünk.
Ami a legfontosabb előkerült a puszika. Az én kicsi tündérem használja szeretetből és lekenyerezésre éés bocsánat kérésre, ha valami csíny tevésre készül ééés ha valamit szeretne elérni......... Cuppantani nem tud, oda tartja a száját az arcunkhoz, látszik a szemén, hogy saját magától is meghatódik. Nagyon kis tündérbogyó ahogy jön puszit adni.
Csajok is vannak ám, de az én babám Nekik nem osztja ilyen nagyon a puszit, viszont szeretettel begyűjti. A játszón ahogy közeleg egy lányka, behúzza a nyakát és vár amíg túl esik az ölelésen. Na ez is valami, eddig elszaladt.
Óriási hírünk van, lehet, hogy lassacskán elfelejthetjük a tejalllergiának nevezett rémséget. Az én kis kincsem egy hónapig kapott sajtot és mostanra bele vágtunk a johurt és tejföl fogyasztásba is. Tejföl még csak a főzelélkbe kerül kevéske. A gyümölcs joghurt már napi szinten szerepel az étrendbe. Külön jó hír számomra, hogy örül neki és elfogadja, pedig ez nem szerepelt eddig az étrendbe.
A felnőttes kajcsik is nagyon bejönnek. Már nem kell turmixolni pépesíteni, mert a meglévő 6 fogacskával nagyon szépen rágcsál. Szereti a vajaslenyeret, egy egész szeletet is meg tud enni reggelire. A rendes felnőttes főzelékek is nagyon csúsznak, egyenlőre ehhez ragaszkodom, hogy z ebéd főzelék legyen valami husival.
A mozgás fejlődéssel is elszaladtunk előre. Már ugrálni tanul a kisember. Felmászik az ágyra és több kevesebb sikerrel megpróbál leugrani. Ha van lent párna az ágy előtt akkor már nagyon bátran műveli. Előre nézve már nagyon szépen lecsusszan az ülő és fekvő alkalmatosságokról. Rengeteget szaladgál nagyon magabiztosan és már focizni is szoktunk. Szépen rúgja a labdát és a célzás is nagyon jól szokott sikerülni.

december 29.

Fogmosás fogkrémmel :) !!!!

Tekintettel a Karácsonyra a rengeteg elfogyasztott mézes sütire a csokira és minden nyalánkságra, meg vettük Erik első fogkrémét. Fluor mentes baba fogkrém. Ilyen kis korban még a túl sok fluorid árthat a fogaknak, foltos és szürke lehet tőle, ezért 2 éves korig nem ajánlják csak az enélkül készült fogkrémet. Nenedent a fogkrém neve és van hozzá egy ujjra húzható gumisörtés fogkefe. És kérem szépen tegnap óta használjuk. Semmi gondot nem okozott az átállás, sőt sokkal egyszerűbb lett mint eddig volt, valamiért nagyon szmpi a gyermeknek a fogsikáló szerkezet is és a fogkrémmel sincs baja. Így minden este nagy fiús fogmosást rendezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése