vasárnap, november 20, 2011

Óvoda

Hát halihó :)

Itt az ovis bejegyzés.

Szeptemberben kezdtük az ovit. Erik sajnos nem akart menni, ragaszkodott a régi jól bevált délelőtti fizetős bölcsijéhez. Amit meg is értek, hisz ott max.15 gyerek volt egyszerre és minimum 2, de inkább 3-4 gondozónő. Minden nap kézműves foglalkozás, éneklés és udvarozás.

Az ovi sem vészes, hisz 21-en vannak, 2 óvónénivel és 1 daduskával, de azért ez még is csak több mint a bölcsis létszám.

Eleinte sokat zizegett, így az egyik óvónéni nagyon támogatta a nevelési tanácsadót. (AZÓTA OTT VÉGEZTÜNK, BÁR ERIK MOZGÉKONY ÉS ELEVEN, DE NEM HIPERAKTÍV.) Erik 1 hétig bepisilt, rém álmai voltak, nagyon rosszul vette a váltást így az első hónapban nem is aludt ott és ebédelt ott. Ebéd előtt haza jött.

Aztán történt egy eset ami kiverte a biztosítékot. Erik Ági óvónéni szerint majd belefojtott egy kisgyereket a homokba. Olyan szerencsétlenül sikerült, hogy hányt a kisfiú és tele ment szeme szája. Mint kiderült Erika óvónéni látta és Erik csak elesett és véletlenül ráesett a másik kisfiúra, akinek belecsapódott az arca a homokba. Kis híján meg lett bélyegezve a fiam az ovi 3. hetében.

4 héttől meg rendszeresen úgy hoztam el, hogy össze volt harapdálva és az óvónőknek meg kellett mutatnom mert fel sem tűnt nekik. Sajnos így azt sem tudtuk ki az, mert a kisfiam kijelentette, hogy Ő is meg tudja oldani dolgot :))) Aztán egyszer kiderült, hogy a legjobb barátja próbálja meg úgy rákényszeríteni az akaratát, hogy megharapja. Gondolom kezelték, mert azóta nincsenek harapások rajta.

Aztán egyik nap mentem érte, mikor közölték, hogy ne ijedjek meg ha meglátom. Na persze! Egyből zsibbadt minden tagom- Az orr bedagadva a nyeregben, tiszta lila és piros és még be is ragasztva, mert hám sérülés is lett rajta. Egy kisfiú szaladgált a padon és lelöket az enyémet, aki rá esett orral a szemben lévő padra. (Egy barátnőm, aki óvónő, viccesen megjegyezte, hogy túl sok a hiperaktív gyerek abban a csoportban, vagy reggelente vigyek kv-t az óvónéniknek :)))

Ja, és előtte való nap pedig a hinta ütötte el, így a fejéén is volt flekk. Ennek már fele sem volt tréfa, vittem a sürgősségire. Elmondta mi volt tegnap és ma. A doki teljes fej rtg-t készíttetett és megkért, hogy a héten már ne menjen a gyerek oviba és lehetőleg ne üsse be a fejét, nehogy összeadódjon a sérülés és agyrázkódás legyen belőle vagy valami más baj.

Aztán második hónapból 2 napot már ott is aludt és egyedül döntött így, na jó az óvónéni kicsi rábeszélte, hogy maradjon. Így azóta nem megyek érte délbe :) Nagyon jól érzi magát, az óvónénik is megismerték a gyerekeket és összerázódott a csapat.

Szerencsére, mert elég rémisztő volt a kezedet. De szerencsére Csilla barátnőm tartotta bennem a lelket így nem szaladtam világgá.

Azóta már 1 hónapot volt itthon betegállományban, először 2 hét mandula gyulladás és rögtön folytatta 2 hét hányós-hasmenős vírussal. De végezvén e nemes elfoglaltságokkal, úgy ment oviba mintha nem is hiányzott volna. Pedig féltem, hogy kezdhetjük előröl a beszokást, de nem, minden OK:

2 megjegyzés:

  1. Jesszus, mik történnek abban az oviban... Nekem elég sokkoló! De nagyon ügyes Erik hogy maga akarta lekezelni a helyzetet, biztos nagyon talpraesett. :)
    Örülök hogy most már minden rendben van.

    VálaszTörlés
  2. Anna köszi, eleinte nekem is sokkoló volt, sok miden eszembe jutott, de a türelem végül mindent megoldott.

    VálaszTörlés