vasárnap, július 05, 2009

Pénz

Ma rendkívül érdekes dolog történt!
Kint voltunk a strandon hárman. Ők pancsiztak, én meg sétáltam és nézelődtem. Egyszer csak ki lő a gyerek a medencéből és rohan a közeli büféhez, mi utána. Jelentőség teljesen ránk néz és közli, hogy "najancs". Mondja Neki az Apja, hogy nincs nála pénz, ezért nem kaphat narancsot.
Az én csemetém megfogta az Apja kezét, odavonszolta a kosaramhoz, kivette az oda általam elrejtett kétezres-t, majd vissza vonszolta a pultig az Apját, jelezte, hogy vegye fel. Majd az ott álló hölgynek odadobta a pultra a pénzt és közölte vele is, hogy "najancs".
Szóval az én gyerekem már csak arra kell megtanítani, hogy szerezzen pénzt, használni már tudja! Jelzem egy két évestől ez is nagy teljesítmény, csak nagyon rá ne szokjon ;-)

6 megjegyzés:

  1. Ez nem semmi, leleményes nagyon! Azt hiszem az én állam leesett volna a büfés helyében! :D

    VálaszTörlés
  2. Jáááááj, de édes lehetett! Az enyém nem fér hozzá a valódi pénzhez (ritkán lát olyat :S) de azért a nem létező zsebéből ki szokott húzni egy-egy bankót, a kezembe nyomja, és azt mondja, tessík anya píz, veszej nekem pejecet! Szóval a mai gyermekek jelentősen korábban érnek ilyen szempontból.

    VálaszTörlés
  3. De jót nevettem! Ez az Erik fiú tud ám meglepetést okozni. (enyém gyerek szerintem a bankkártyámat venné elő, és adná oda...:-)))

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon cuki! A nagyfiú :)

    VálaszTörlés
  5. Tuti ez az Erik gyerek! Igazi életrevaló kiskópé!

    VálaszTörlés