hétfő, június 08, 2009

Nem, nem, nem

Ennyi idős korban a gyermekek jelentős része nagy kedvel használja ezt a "nem" szócskát, gyakorlatilag mindenre. Természetesen az csemetém sem kivétel ez alól.

Folyamatosan ezt mondja. Ma bele is szaladt saját csapdájába, mert banánt evett és a másodiknál, kérdeztem, hogy kéri-e még, a válasz természetesen nem volt. Nagy bőszen hozzá láttam megenni, erre úgy elkezdett szirénázni, hogy megint megkérdeztem, de a válasz megint nem volt, csak most már egy időben a kedvelt szócska használatával nyújtotta a kezét a banánért.

Mivel ilyen sűrűn használja, ma több tesztnek is alá vetettem, mert azt gondoltam, reflexből minden kérdés hangsúlyú mondatra nemmel válaszol. Nem ám! Figyel a beste gyerek, ha váratlanul, ismeretlen szöveg közepén megkérdezem szép vagy-e, akkor igen a válasz :-) Rutinos a pasi! Ha alvás után az a kérdés hangzik, hogy okos vagy-e természetesen igen a válasz. Ha az a kérdés két perccel később, hogy segít-e rendet rakni, akkor a válasz természetesen nem :-)

4 megjegyzés:

  1. Na majd holnap én is meglesem eme "beste" gyereket! Haláli pofa!!!

    VálaszTörlés
  2. Hihihi! És ezt majd csak cifrázni fogja! Ne anya smizzen, apa ne nyúljon hozzá a hajamhoz, a sapimhoz! Ma épp nem szeretem a tökfőzeléket.... Szóval lassan de biztosan gatyát kössük fel, mert még csak most jön a rémeskétéves dackorszak java!

    VálaszTörlés
  3. Brigi: már megyünk is :-)

    Thinu! Szavad ne feledd, tegnap este a ma esti bejegyezést meg termelte a gyermek, tuti itt a rémes két évesem ;-)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg tudja ő, mikor mit kell mondani! "Szép vagy-e" kérdésre nemmel felelni??? Még álmában is IGEN!!! A beste gyerek kifejezést nem hallottam korábban, de nagyon tetszik!

    VálaszTörlés