hétfő, május 11, 2009

Szösszenetek a régi naplóból

július 30.

MOZGALMAS EGY ÉV

Közös életünk első éve nagyon mozgalmas volt, gyorsan elfutott, sok minden történt velünk és egy percig sem unatkoztunk melletted, veled. Ahogy megszülettél egy család lettünk Mi hárman. Voltak kissebb zűrök és nehéz volt az összeszokás, de sikerült és most már zökkenő mentesebb lett minden. Ez persze nem azt jelenti, hogy ezután nem lesz több akadály amit le kell küzdenünk.
Életed első szakaszán meg kellett küzdened egy tüdőgyulladással és egy fülgyulladással, amit kis hősként küzdöttél le. Azóta megerősödtél nem vagy beteges és a vírusos torokgyulladást is kinyírtad három nap alatt. A 49centi hosszú és 2700 grammos picinke csecsemőből mára 8 és fél kilónyi 76centis izgő-mozgó kisfiú lettél, akit apukád és a mamád még szívesen hív babának, de azt hiszem ez már csak nosztalgia. Futsz és mész egész nap. Szervezed a játékokat, össze raksz és szét szedsz mindent ami az utadba kerül. Felmászol a bútorokra és szépen le is tudsz mászni róluk. Egyedül elalszol a kiságyacskádban. ( Hosszabb vagy rövidebb könyörgés alattKacsintó) Szinte mindent megértesz amit mondunk Neked és kín keservesen megküzdöttél a hat kis fogacskádért, a hatodik épp tegnap bújt. Túl vagyunk az első fogmosásokon és hajvágáson, borotválkozni is próbáltál már, de apa nem lelkesedett mikor a számítógép asztal alatt az ölébe nyomtad a fél doboz borotva habot, persze utána jót nevettünk, mert Te nagyon büszkén néztél rá, benne volt szemedben "apa már ezt is tudom"!
Légy mindig ilyen kis vidám, mindent kipróbáló és kitartóan gyakorló emberke! Nagyon szeretünk Téged, boldog első szülinapot!

június 16.

Ugi-bugi

Óvodáskortól roverkorig imádják az „Ugi-bugi-t“

Amiről éneklünk, azt csináljuk is:

Előre a kezedet, utána hátra. (jobbkézzel)
Előre a kezedet, utána rázzad. (rázni)

Azután ugi-bugi, utána fordulj, (billegetés és fordulás)
S tapsolj egyet rá, hej! (tapsolni és a jobb kezet felnyúj-
ani a hej-re)

Ugi-bugi, ugi bugi, S tapsolj egyet rá, hej! (billegetni, tapsolni és kezet felnyújtani)

Előre a hasadat, utána hátra,
Előre a hasadat, utána rázzad.
Azután ugi-bugi... (mint fent)

Előre a feneked, utána hátra,
Előre a feneked, utána rázzad.
Azután ugi-bugi,,, (mint fent)

Előre a fejedet, utána hátra,
Előre a fejedet, utána rázzad.
Azután ugi-bugi,,, (mint fent)

Előre a nyelvedet, utána hátra,
Előre a nyelvedet, utána rázzad.
Azután ugi-bugi,,, (mint fent)


május 6.

Életünk új szakasza

Na most már viszonylag stabilan közlekedik az én kis babám. Kapaszkodva végig járja a szobát, ki tudja pakolni a ruhácskáit a komódból, ez utóbbit lényegesen hatékonyabban teszi mint ahogy én rendet tudok rakni.Nagy mosoly Stabilan ül és állásból is ügyesen pottyan fenékre, szó szerint pottyan, mert nincs türelme szépen leülni.Kacsintó Ha ezt véletlen elvéti és nagyobb sebességnél felborul a fejét behajtja így megvédi a koppanástól. Egyszóval elmúlt a veszélyes korszak, hittük mi Apával.
Most, hogy a kapaszkodva állás és járkálás már jól megy, egyszerűen dög unalmas lett, tehát ki kellett találni valami ujjat az ősök rémisztgetésére. A gyermek gyakorolja az el engedett kézzel való állást. Ez úgy néz ki, hogy a babahordó mellett megpróbál kapaszkodás nélkül térdelésből felállni, kirúgja magát kinyújtja a kezét, a legmagasabb ponton sikít egyet és fejjel belebukik a babahordóba. A művelet csak akkor tökéletes ha kedvenc polifoam babakönyve is a kezében van ( nehezítéskéntNagy mosoly). Ha az menet közben véletlen kiesik a kezéből akkor vissza az egész és kezdjük előröl. A rengeteg gyakorlás eredmény, hogy mielőtt kirúgja magát 10-15 másodpercig már tud állni a könyvel a kezében, egyenlőre úgy néz ki mint egy elfuserált kérdőjel, de az öröme és persze a miénk is vitathatatlan.Kacsintó

május 23.

Áááállok

Erikem mától hivatalosan is áll, elengedett kézzel, miközben a kulcscsomómat fogja és molyol vele, már nem is nagyon kell figyelnie az egyensúlyozásra. Ezt többször is megcsinálta ma annyira édes és ügyes. Ja és nagyon elégedett magávalMosolygó arc

május 24.

Okos vagyok, tehát rombolok

Erikem nagyon uszul a telefonjainkra és sajnos már rájött, hogy a régi és rossz távirányító és számológép az nem egészen ugyanaz. Ezért neki adtam egy régi bár jó állapotú telefonomat, mivel az enyémet már egyszer darabokra szedte. Játszott is vele aztán hanyagolta.
Ma hallottam egy nagy csattanást a konyhakövön és azt, hogy a telo szétesik, na kimentem összeraktam és teregettem tovább. Még egy csattanás a telo megint darabokban. Jó, összeraktam. A harmadik csattanás és szét esés után már gyanakodtam, így mikor össze raktam ott maradtam, hogy megnézzem mit művel a csemetém. Rám nézet szemrehányóan, földhöz vágta a telót, felvette a lehullott akkumulátort és a hátlapot és eliszkolt velük, majd csendesen a szobaszőnyegen eljátszott velük míg teregettem.

május 29.

Járás segítő :)))

Járás segítőt fejlesztett magának a fiatalember, ráadásul nagyon hatékony. Kinyitja az ajtót és becsukja az ajtót, szépen kapaszkodik és sétál ide-oda. Mikor becsukódik vagy kinyitódik, nagyon örül. Egyre egyenesebben tartja magát és szemmel láthatóan napról- napra javul az egyensúly érzéke is. Azt hiszem nyár közepére már csak aludni és sietni valahová lesz szükség a babakocsira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése